Lapte acru de vacă

de ionix in Mancare copii, 8 Dec 2010 | 19599 vizualizari

 

reţeta de la mătuşica mea Viorica, tot de la ea este şi lapticul. simplu şi demenţial de bun...

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte de vacă (lapte de la ţară)
  • 2-3 linguri cu lapte prins sau acru sau smântână
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte acru de vacă:

Se fierbe laptele şi se lasă la răcit doar până este călduţ.

Se ia un borcan şi se unge cu lapte acru, lapte prins sau puţină smântână.

Se toarnă laptele calduţ în borcane, se pune capacul şi se lasă la temperatura camerei pentru 24 de ore.

După cele 24 ore , băgăm borcanele la frigider şi mai lăsăm o zi.

După aceea putem servi un lapte acru extrem de bune.

Este perfect cu puţină sare şi o mamaliguţă fierbinte 

Poftă bună!

TIPS-URI

1

dacă aveţi mai mult lapte, aşezaţi-l într-un vas de lut...

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte acru de vacă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

ionix 1

10.12.2010, 08:08

fetele, mulţumesc pentru aprecieri...

Nadina, ţi-a ieşit cu lapte din comerţ?????????????

Dana_Retetegg 1

10.12.2010, 17:42

mamaieelena 1

17.01.2011, 10:27

bun si gustos

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supă de dovleac