Langosi unguresti

de adnia in Piine, 12 Ian 2013 | 13163 vizualizari

 

Trebuie sa spun ca ma gandeam de multa vreme la acesti minunati langosi unguresti, dar abea acum mi s-a aprobat acasa reteta de catre strumfisor (el e mai reticent la tot ce e nou, dar dupa ce i-am explicat in principiu ca langosii sunt niste gogosi mai mari, care se servesc cu smantana si cascaval..parca, parca ar fi mancat si el:)

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 75 ml lapte caldut
  • 1 plic de drojdie uscata (7 gr)
  • 2 oua
  • 50 gr unt moale
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de zahar
  • faina cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi unguresti:

 

Am pus drojdia la inmuiat in laptele caldut cu putin zahar (ca sa infloreasca repede), apoi am adaugat celelalte ingrediente, am format un aluat elastic si am lasat la crescut cca 1 ora, intr-un loc ferit de curent si langa o sursa de caldura.
Dupa acest interval de timp, am constat ca era prea mult aluat pt. cati langosi aveam eu nevoie sa fac, asa ca am l-am  impartit in doua:o parte am lasat-o pe masa, iar pe cealalta am bagat-o intr-o punga si am dat-o la frigider (aluatul se pastreaza fraged max 6 zile in frigider--cand aveti nevoie, il scoateti de la rece si-l lasati la temperatura camerei cca 1 ora, timp in care el redevine pufos si gata de folosit).
Buuun, dupa ce am impartit aluatul, am format cate o "gogoasa" mai mare si am prajit-o in ulei incins (se prajeste repede, cam 3-4 min total, si se umfla putin). Apoi am pus smantana si am presarat cascaval (reteta originala prevede si putin marar si patrunjel proaspat presarat peste cascaval, dar eu n-am avut)
Sunt foarte, foarte gustosi si rapizi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi unguresti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Langosi unguresti