Langosi cu cartofi

de manu_ela in Aperitive / Garnituri, 5 Sep 2013 | 10870 vizualizari

 

Iata o reteta foarte apreciata de familia mea.

 

INGREDIENTE

  • un cartof
  • 400 gr. faina
  • un ou
  • o lingura zahar
  • 20 gr. drojdie
  • 200 ml lapte
  • o lingura ulei
  • sare
  • Umplutura:
  • o ceapa
  • un ardei mic
  • 150 gr. salam
  • branza de vaca
  • sare
  • piper
  • o crenguta de cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi cu cartofi:

Cartoful se fierbe, se lasa la racit, apoi se da pe razatoare si Il amestecam cu restul ingredientelor. Aluatul trebuie framantat pana nu mai este lipicios, iar la urma adaugam uleiul si mai framantam un pic. Se lasa la dospit aproximativ 30 de minute. Se rup bucati din aluat si se pune umplutura. Punem uleiul la incins si prajim fiecare langosa.

Pentru umplutura se caleste ceapa si ardeiul in putin ulei impreuna cu crenguta de cimbru. Se adauga salamul taiat bucatele, si dupa ce se raceste putin se adauga si branza de vaca. Se condimenteaza dupa gust.

TIPS-URI

1

Pentru umplutura se poate folosi telemea rasa, sunca, cascaval, crema de ciocolata.

2

Eu am folosi uleiul pentru a le intinde pe blat in loc de faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Langosi, scovergi sau foi dospite