Desert briose cu cacao, nuci si stafide

de RODIMUR in Dulciuri, 7 Iun 2018 | 3816 vizualizari

 

Cum păstrez în congelator albușurile care îmi rămân de la maioneză, creme, sau înghețată, fac adeseori din ele blaturi pentru prăjituri, sau ce este mai ușor și rapid de preparat, brioșe pufoase, drăguțe și bune, cu diferite ingrediente pe care le am la îndemână. 
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 16 brioșe cu cacao, nuci și stafide.

 

INGREDIENTE

  • 8 albușuri
  • 8 linguri de zahăr tos fin
  • 6 linguri de făină
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 plic de vanilie
  • 2 linguri rase de cacao
  • 75 grame de stafide
  • 75 grame de nuci mărunțite
  • esență de rom pentru aromatizat stafidele
  • coaja de la 1/2 lămâie
  • 1 praf de sare
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu cacao, nuci si stafide:

Se scot albușurile din congelator, cu câteva ore înainte de preparare, ca să se dezghețe natural.

Se mărunțesc nucile, iar stafidele se opăresc și se țin câteva minute în esență de rom, după care se scurg.

Când albușurile s-au dezghețat complet, se mixează cu un praf de sare și când au început să crească, se adaugă treptat, mixând permanent: zahărul, vanilia, coaja de lămâie, făina amestecată cu praful de copt și la urmă, cacaua.

În formele pentru brioșe se pune câte o lingură încărcată din această compoziție, se presară nuci mărunțite și stafide, se acoperă cu o altă lingură încărcată de compoziție și apoi se decorează, cu nuci mărunțite și stafide.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu și când brioșele au crescut frumos și trec testul scobitorii, se scot din cuptor și se lasă sa se  răcorească, înainte de a fi servite.

Brioșele pot fi decorate și cu zahăr pudră, dar stafidele și nucile sunt deja un decor destul de drăguț.

TIPS-URI

1

Scoateți din timp albușurile din congelator, ca să se dezghețe natural.

2

Ca să crească frumos, albușurile trebuie mixate puțin, la început, cu praful de sare.

3

Adăugați zahărul puțin câte puțin și mixați, până ce se dizolvă complet.

4

După ce decorați brioșele, dați tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie.

5

Lăsați brioșele să se răcească, înainte de a le servi.

6

Puteți decora brioșele și cu zahăr pudră, dar nucile și mai ales stafidele, alcătuiesc un decor suficient de drăguț.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu cacao, nuci si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de cornulete fragede cu drojdie si untura