La Ficelle Picarde (Clatite din Picardia cu ciuperci si sunca) – reteta Turul Frantei Eurosport

de Doinavar in Aperitive / Garnituri, 6 Feb 2013 | 6876 vizualizari

 

Ca de obicei, in fiecare an, comentatorii de la Eurosport Romania prezinta in fiecare etapa cate o reteta specifica regiunii prin care trece caravana ciclista. S-a nimerit numai bine o reteta de clatite din Picardia ca sa imi inaugurez o tigaie noua.

 

INGREDIENTE

  • 150 făină
  • 3 ouă
  • 500 ml lapte
  • 18 felii subtiri de şuncă
  • 250 g ciuperci
  • 250 g şalote/ceapă
  • 50 g unt
  • 250 ml smântână grasă
  • 100 g brânză rasă
  • usturoi,
  • pătrunjel,
  • sare, piper
  • Eu am folosit ciuperci la cutie de 400 ml,
  • salam de sunca si am “plusat” cu ~50 de grame de cascaval.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA La Ficelle Picarde (Clatite din Picardia cu ciuperci si sunca) – reteta Turul Frantei Eurosport:

Pregătiţi aluatul pentru clătite din: făină, ouă, lapte şi un praf de sare. Lăsaţi aluatul să se odihnească 20 de minute înainte de a le prăji.

Intre timp va ocupati de pregătirea umpluturii:
Spălati bine, curăţaţi şi tăiaţi mărunt ciupercile proaspete şi ceapa.
Luaţi o cratiţă, puneţi o bucată de unt la topit, apoi ceapa şi gătiţi la foc foarte mic timp de 20 de minute.
Adăugaţi ciupercile, amestecaţi bine şi mai lăsaţi pe foc 10 minute.
Puteţi adăuga puţin usturoi şi pătrunjel.

Când e gata, adăugaţi 2 linguri de smântână, sare şi piper. Amestecaţi bine. Dupa ce s-a calit ceapa, puteti deja sa incepeti sa coaceti clatitele. Mie mi-au iesit 12 clatite, o duzina.

Luaţi o clătită, pe jumatate aşezaţi o felie şi jumătate de şuncă, o lingură şi jumătate de ciuperci şi o felie subţire de unt. Indoiti-o in doua, puneti deasupra 3-4 feliute foarte subtiri de cascaval, apoi impăturiţi clătita inca o data şi aşezaţi-o într-un vas termorezistent tapetat cu unt. Procedati la fel cu toate, suprapunandu-le putin una peste alta.

Adăugaţi o lingură sau două de smântână, iar deasupra presăraţi brânza rasă după gust. Introduceţi la cuptorul preincalzit, la foc mediu,  pentru 10 minute şi serviţi fierbinte alături de un pahar de vin roşu. Merge si o bere rece.

TIPS-URI

1

Pentru aspect si gust am adaugat cateva feliute de peperoni si cateva frunzulite de patrunjel. O minunatie de clatite si de tigaie. Apucati-va de clatitit, ca merita. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "La Ficelle Picarde (Clatite din Picardia cu ciuperci si sunca) – reteta Turul Frantei Eurosport" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Mihaela11_jo 1

07.02.2013, 10:20

Foarte apetisante

Rocsi 1

07.02.2013, 11:24

Super buneee!

Doinavar 1

07.02.2013, 11:43

Multumesc, multumesc. Va pup.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Drob de miel pentru Pasti