De ceva timp,prietena si colega mea,Simona imi spune de aceasta prajitura, cat e de simpla si delicioasa si cum eram in pana de idei, am pregatit krem alla krem,care este chiar foarte buna.
Pentru blat:
Pentru crema:
Glazura:
Am inceput cu blatul: Se separa galbenusurile de albusuri si cele din urma se bat cu un praf de sare ,apoi se adauga treptat si zaharul.
Se bate cu telul sau mixerul pana devine o bezea ferma si se adauga in 2 reprize praful de la crema olle de ciocolata.
Se omogenizeaza bine si se pune intr-o tava de copt tapetata cu ulei si faina,eu am pus hartie de copt.
Se lasa la cuptor 25 de minute apoi se scoate si se lasa la racit.
Crema: Se pun intr-un bol destul de mare laptele,frisca lichida,zaharul si crema olle de vanilie si se mixeaza bine pana devine o crema consistenta (dureaza cam 5 minute)
Se pune peste blatul racit si se intinde apoi se baga la frigider peste noapte.
Glazura:
Intr-o cratita cu fund dublu se pune apa cu zaharul la foc mic pana se topeste zaharul,se pune ciocolata bucati si untul pana se topesc.
Se lasa cat ajunge la temperatura camerei si se pune peste crema( eu am lasat foarte putin si am pus destul de repede,nu am avut rabdare si a curs pe langa:(( deci asteptati sa sa raceasca un pic )
Se lasa la frigider cateva ore bune si apoi se serveste.
1
prajitura se taie cu un cutit trecut prin apa calda.