Kolokithopitta

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 28 Ian 2011 | 11331 vizualizari

 

Friganele din dovlecei a la Grecia!Mie una imi plac tare mult dovleceii,lucru pe care l-am descoperit de curand si de atunci l-am gatit in o mie si una de feluri,rar am facut de doua ori la fel.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg dovlecei
  • 1 ceapa medie,data pe razatoare
  • 150 gr branza feta,sfaramata
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingura patrunjel verde,tocat marunt
  • 1 lingura menta,tocata
  • 3 oua
  • ulei ptr prajit (depinde cum il prajesti)
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kolokithopitta:

Se da dovleacul pe razatoare,eu il dau cu tot cu coaja,se presare sare si se lasa intr-o strecuratoare

Bate ouale usor si amesteca cu toate ingredientele cu exceptia dovleacului ras.

Se scurge dovlecelul ras de zeama  si se adauga la mixtura.

Se prajeste in uleiul incins,eu le prajesc in tava la cuptor.

Se aseaza pe prosoape de bucatarie absorbante.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Kolokithopitta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]