Este prajitura preferata a nepotului cel mare si a fiicei cele mici, asa ca am facut-o. Si gata cu vorbarela. Sunt cuburile cu cocos intilnite si aici in fel de fel de variante, la mine in caiet este reteta cu nr 11
Pentru blat amestecam bine zaharul, zaharul vaniliat, mierea, margarina si mixam bine totul, apoi adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt. Se mai mixeaza un picut apoi punem compozitia obtinuta intr-o tava (35/30) si introducem in cuptorul incalzit la 180 grade .Cand blatul este rumen si trece testul cu scobitoarea il scoatem din cuptor si-l lasam sa se raceasca, dupa care il taiem in fasii, apoi in cuburi sau dreptunghiuri. Fiecare cum doreste.
Pentru crema punem zaharul praf cu cacao, esenta de rom si laptele si amestecam bine sa nu se faca cocoloase, apoi adaugam ciocolata de menaj si untul. Incalzim totul pana se topeste si ciocolata, apoi dam bucatile de blat prin crema si apoi le tavalim prin cocos si gata prajiturica pentru a fi servita
Pofta mare !
1
Se poate folosi si nuca macinata sau alune de padure cui ii da mana