Kinder Pingui

de JustLoveCookin in Prajituri, 30 Dec 2010 | 22541 vizualizari

 

Am vazut numele acestei prajituri pe multe bloguri si dupa o buna bucata de timp am decis sa o fac si eu,ca prea laudata era.Reteta apartine doamnei Laura Laurentiu,careia ii multumesc mult! Ceva trebuia sa aiba prajitura asta de o laudau toti.Si asa era! Cred ca place tuturor.Noi am terminat ditamai tava de prajitura in timp record.De obicei impart dulciurile cu vecinii,fara abateri.E o metoda minunata pentru a gati mult si a nu te ingrasa.Ma adora toti! Insaaaaa…De data asta m-am uitat luuuunnng la ea,am vrut sa o impart si pe asta,dupa care am gasit scuza ca deja daruisem pachete cu gingerbread men , vanilla cookies si inca niste biscuitei (reteta dupa) si ca as exagera daca le mai duc si prajitura. : D Voi ce ziceti? Am reusit sa ma pacalesc singura de data asta.Si da,am mancat-o toata noi !!! : D

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 10 oua
  • 200 grame zahar
  • 2 pachetele de zahar vanilat
  • 5 linguri pline cu gris
  • 5 linguri pline de faina
  • 5 linguri pline de cacao amara
  • 5 linguri de miere (de salcam)
  • 1,5 pac. de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 50 ml lapte
  • 270 ml ulei
  • Glazura 1 (peste crema)
  • 120 grame ciocolata de menaj
  • 70 de grame de unt
  • 1 lingura de apa
  • 2 linguri de ulei
  • Glazura 2 (pentru finisarea prajiturii)
  • 220 de grame de ciocolata de menaj
  • 100 grame de unt
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingura de apa
  • 1 lingura zahar praf
  • Crema:
  • 700 ml frisca
  • 10 g gelatina sau 2 pachetele de intaritor de frisca
  • 3 linguri de lapte
  • 2 linguri de miere
  • 1  lingura de esenta de vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kinder Pingui:

Batem bat albusurile cu sarea.Galbenusurile le mixam bine cu zaharul, dupa care adaugam faina, grisul,cacaoa ,vanilia, praful de copt,mierea dizolvata in laptele caldut si uleiul.Amestecam bine ,apoi adaugam si albusurile batute bine.Amestecam usor cu o lingura de lemn.
Eu pentru a nu avea probleme cu taiatul blatului in mod egal am impartit compozitia in 2 si am pus in 2 tavi.Aici va spun “greseala” mea: am turnat compozitia in tava cuptorului si bineinteles ca nu mi-a iesit foarte inalta.Si fiind prea mare,nu imi incapea in frigider,asa ca  trebuit sa fac 2 kinder pingui.Unul mai mare pt Craciun si unul mai mic pentru pre X’mas.Au fost toti foarte fericiti de aceasta intamplare,insa.Deci puteti folosi o tava mai mica decat cea a cuptorului si eventual sa faceti ca mine,sa coaceti in 2 tavi sau in una de 2 ori.
Dam la cuptorul ventilat la 165 grade timp 12-13 minute sau la cel normal la 175 grade.La mine a fost gata in 8 minute/ventilat.Lasam blatul/blaturile la racit fara a indeparta hartia de copt.
Preparam glazura 1:
Amestecam toate ingredientele pe bain marie,pana se topesc,apoi lasam sa se racoreasca.
Preparam crema:
Batem bat frisca, apoi adaugam zaharul si mierea .Lasam gelatina la hidratat in apa rece timp de 10 minute dupa care o punem in laptele caldut,asa se va topi.Adaugam laptele cu gelatina in crema si amestecam bine.
In cazul in care folositi intaritor de frisca,il folositi dupa instructiunile de pe cutie,apoi adaugati zaharul,esenta si mierea.Amestecam  pana la omogenizare.Vom obtine o crema densa.

Asamblarea prajiturii:
Punem o foaie de prajitura pe tava,luand hartia de copt si intindem jumatate din crema peste ea.Dam la rece 10-15 minute.
Preparam glazura 2:
Ca si la prima glazura,topim tot pe bain marie sau pe foc mic si lasam sa se racoreasca.
Scoatem din frigider si punem jumatatea de crema ramasa.Nivelam bine.Punem foaia cu hartia de copt deasupra,presam usor peste tot,apoi dezlipim hartia.
Turnam cu o lingura peste tot glazura 2,pe care o nivelam cu un cutit umed cu lama lunga.Lasam la temperatura camerei cateva minute,dupa care dam la rece.Poate fi servita dupa cateva ore.Pentru a nu avea probleme cu taiatul ciocolatei intarite de deasupra,inainte de a o taia treceti lama cutitului prin flacara,asa va topi glazura si nu va afecta aspectul feliilor.
E de o bunatate rara…La noi s-a terminat mult mai repede decat e omeneste posibil.Recomand cu ardoare aceasta prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kinder Pingui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si nuca