ideal atat pentru cei mici cat si pentru cei mari
Pentru Foi se mixeaza bine cele 4 galbenusuri de ou cu putina sare, adaugand zaharul, zaharul vanilat si mierea. Apoi se adauga laptele si uleiul. Separat, intr-un alt bol se amesteca faina, praful de copt, grisul si cacao. Acestea din urma se toarna peste crema de galbenusuri si se mixeaza usor. Albusurile se bat spuma tare tot cu putina sare si apoi se amesteca usor cu compozitia de mai sus pana se omogenizeaza.
Compozitia se imparte in doua, astfel fiecare jumatate se toarna in tava cu hartie de copt, urmand a fi introdusa in cuptorul preincalzit. Procedeul se repeta deci pe rand pentru fiecare foaie in parte. Se incearca cu scobitoarea daca sunt coapte. Dupa ce s-au racit, se desprinde cu grija hartia de copt.
Crema: 250 ml. de lapte se amesteca cu esenta de vanilie, zaharul vanilat si mierea. Intre timp gelatina se hidrateaza cu 50 ml. de lapte, se baga putin la microunde pentru a fi incalzita, cat sa nu fiarba. Apoi se toarna peste compozitia cu lapte si se amesteca. Dupa ce s-a batut frisca bine se amesteca cu crema de lapte si se lasa la frigider pentru o jumatate de ora.
In final se aseaza prima foaie pe un platou, se adauga crema si apoi cea dea doua foaie cu fata in jos. Se pastreaza la rece pentru cel putin cateva ore.