Kashmiri Chai, ceai roz indian

de Catalina L in Bauturi, 20 Iun 2018 | 6555 vizualizari

 

Stiu ca nu este obisnuit, dar incercati si sigur va va placea :)
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/kashmiri-chai-ceai-roz-indian.html
O reteta etonanta, foarte raspandita in India si in Orientul Mijlociu.
Ceaiul devine roz datorita ajutarii unui varf de 'baking powder' - praf de copt sau bicarbonat de sodiu.
Puteti pune deasemenea sofran daca aveti.
Mi-a placut foarte mult, rezultatul este delicios si epatant.

 

INGREDIENTE

  • 4 cani de apa
  • 2-3 lingurite de ceai verde
  • 3-4 linguri de zahar
  • 4 capsule de cardamom verde
  • 2 cani de lapte
  • un varf de cutit de praf de copt sau de bicarbonat de sodiu
  • (sau sofran daca aveti) - necesar pentru a obtine culoarea roz
  • fructe uscate: migdale, fistic, fructe de padure goji
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kashmiri Chai, ceai roz indian:

Turnati 2 cani de apa intr-o oala adanca.

Scoateti semintele de cardamom din capsule.

Puneti in apa semintele de cardamom si ceaiul verde.

Adaugati varful de baking powder (praf de copt sau bicarbonat de sodiu) si lasati sa fiarba timp de 20 de minute.

Apa trebuie sa scada de jumatate.

Puneti din nou 2 cani de apa fierbinte.

Amestecati si lasati sa fiarba timp de 10 minute.

Intr-o alta oala aduceti la fierbere laptele(puteti pune din nou cardamom sau alte condimente).

Cand ajunge la fierbere, turnati-l in ceaiul fierbinte.

Lasati sa fiarba din nou totul timp de 15 minute.

Cu cat ceaiul fierbe mai mult, cu atat este mai gustos.

Luati de pe foc si turnati in pahare (am filtrat).

Se serveste fierbinte cu fructe uscate maruntite.

Este delicios !

Este foarte bun si rece, mai ales vara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kashmiri Chai, ceai roz indian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ceai (homemade) cu arome de iarna