Jambon à la Chablisienne

de Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne, 27 Mar 2014 | 4938 vizualizari

 

Am găsit această rețetă în emisiunea lui Antony Bourdain, "No reservations" și mi-a placut foarte mult cum sună. Așa că am încercat-o, iar acesta este rezultatul!

 

INGREDIENTE

  • 6 felii subțiri de Jambon
  • 1 eșalotă
  • 200 ml Chablis
  • 1 foie de dafin
  • 125 ml smântână
  • 1 linguriță de făină
  • 1 1/2 linguri pastă de roșii
  • sare/ piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jambon à la Chablisienne:

Într-o tigaie se încălzește puțin ulei sau unt și se călește eșalota până devine translucidă. 

Se adaugă vinul și se lasă câteva minute la foc mediu, până se evaporă alcoolul. 

Se adaugă pasta de rosii, dafinul, smântâna și făina și se lasă puțin să se îngroașe. Se adaugă sare și piper. 

La final, se adaugă feliile rulate de Jambon și se lasă la foc mic, acoperite de sos, 5 minute. 

Se servește cald cu mult sos. 

TIPS-URI

1

Pentru că rezultă destul de mult sos este recomandat să alegeți la garnitură orez, paste sau cartofi

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon à la Chablisienne" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

MIUTA 1

28.03.2014, 12:36

laura_n 1

28.03.2014, 17:16

bestial sos ce ar merge, deja salivez! norocos mare Norocosul )

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole galbena cu piept de pui