Islere cu nuca

de Criss in Prajituri, 5 Noi 2013 | 33062 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -300 g faina
  • -100 g zahar pudra
  • -150 g nuca macinata
  • -200 g unt/margarina
  • -1 plic zahar vanilat/esenta de vanilie
  • Crema:
  • -200 g ciocolata neagra
  • -300 ml frisca lichida
  • -esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere cu nuca:

Intr-un castron se adauga toate ingredientele de mai sus si se framanta usor pana cand se face un aluat nelipicios, asemeni compozitiei acestor fursecuri . Se inveleste aluatul in folie alimentara si se pune in frigider 30 minute, dupa care se intinde, se decupeaza cu un pahar , se pun biscuitii in tava pe hartie de copt si se coc 15 minute. Nu trebuie lasati mai mult pentru ca devin tari si uscati.

Am peferat sa folosesc o crema ganache pentru ca am mai spus, nu agreem cremele cu unt. Asadar, ciocolata se rupe in bucatele, se pune intr-un vas pe baie de aburi, se adauga frisca lichida si se amesteca pana devine o crema lucioasa. Se lasa la rece, minim 2 ore in frigider, dupa care se bate cu mixerul pana devine o crema spumoasa. Se adauga esenta de rom dupa gust. Se lipesc biscuitii doi cate doi cu aceasta crema, se lasa pana a doua zi dupa care se glazureaza , sau daca va grabiti, le puteti glazura dupa o ora .  

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

diana_k 1

07.11.2013, 13:27

Lia_ 1

12.11.2013, 06:07

te-am vizitat rar Criss, pe nedrept

Criss 1

13.11.2013, 14:17

Lia, niciodata nu e prea tarziu sa ma vizitezi. Te mai astept.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta