Un desert rapid si tare gustos!
Incalzeste cuptorul la 170 de grade C si pune hartiile de briose in tava speciala de briose.
Aluat: Amesteca intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul si un praf de sare.
Mixeaza separat untul moale cu zaharul pana devine pufos. Adauga treptat cate un ou, mixand bine dupa fiecare, pana se incorporeaza in compozitie. Adauga apoi laptele batut, sucul si coaja de lamaie. Mixeaza la viteza mica, sa nu te stropesti.
Adauga apoi amestecul de faina si incorporeaza bine.
Imparte compozitia in formele de briose si pune deasupra afine dupa plac.
Coace briosele 20-25 de minute, fara sa deschizi usa cuptorului, altfel se vor lasa si nu vor mai creste frumos.
Crema: Mixeaza crema de branza cu mascarpone, apoi adauga zaharul pudra, esenta si coaja de lamaie. Optional, poti adauga putin colorant alimentar galben.
Pune crema intr-un posh si tine-o la frigider pana sunt gata briosele si s-au racit complet, apoi decoreaza-le dupa plac.