Islere

de sandytza in Dulciuri, 17 Oct 2009 | 49184 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru biscuiti
    • 600 gr faina
    • 200 gr zahar pudra
    • 2 oua
    • 300 gr untura de porc
    • coaja razalita de la o lamaie
    • 1 praf de copt
    Pentru crema
    • 300 gr unt
    • 300 gr zahar pudra
    • 3 linguri cacao
    Pentru glazura
    • 1/2 cana cacao
    • 1/2 cana zahar pudra
    • 1 lingura cu varf de margarina
    • 3 linguri ulei
    • apa fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere:

Preparare

Se prepara mai intai biscuitii. Se pun toate ingredientele intr-un bol , praful de copt se stinge cu zeama de lamaie si se adauga la restul ingredientelor. Se framanta bine cu mana pana incepe sa se lege ca un aluat.

Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta bine . O sa fie un aluat sfaramicios dar nu lipicios. Se presara faina pe masa de lucru si se intinde foaie groasa cam de 0,5 cm, dupa care se decupeaza cu un pahar forme rotunde.

Se inlatura aluatul din jurul formelor,apoi se ia fiecare cerc si se pune in tava tapetata cu hartie de bucatarie si se baga la cuptor la 200 grade timp de 10-12 min pana se rumenesc un pic.

Se scot cu grija sa nu se rupa si se lasa la racit.

Intre timp se prepara crema.

Se freaca untul cu zaharul si cacaoa pana nu se mai simte zaharul , iar crema are un aspect lucios.

Cand biscuitii s-au racit bine se fac perechi de cate doi si se umple cu crema. Se pune o lingurita de crema pe un biscuite iar cu celalalt biscuite se apasa bine pana se aseaza crema uniform intre cei doi biscuiti.

Cand toti biscuitii sunt umpluti se prepara glazura.

Se pune un pic de apa la fiert. Intre timp se amesteca cacaoa cu zaharul pudra. Se adauga uleiul si se amesteca bine. Se adauga margarina la temperatura camerei si se amesteca pana se leaga toata cacaoa cu zaharul.

Cand apa a inceput sa fiarba se adauga trepat peste cacaoa cu zahar amestecand continu . Se adauga atata apa pana glazura devine ca o ciocolata topita. Nu va fi nevoie de multa apa.

Se ia fiecare isler si se introduce in glazura astfel incat sa acopere toata suprafata unui singur biscuite care va fi partea de sus a islerului. Aceasta tehnica mie mi se pare cea mai usoara. Puteti bineinteles sa luati cu lingurita si sa turnatu glazura pe fiecare isler dar asta e la alegerea fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

corina89 1

11.03.2013, 23:07

as putea inlocui untura de porc?

- Andreea - 1

12.03.2013, 00:16

cu ce se poate inlocui untura de porc???

ioana_m 1

12.03.2013, 14:18

N-AM MANCAT ISLERE DE CATIVA ANI...ABIA ASTEPT SA INCERC RETETA SUNT SUPER BUNE

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si nuci