Involtini de pui cu salvie

de JustLoveCookin in Pui, 26 Noi 2010 | 6375 vizualizari

 

Impropriu spus ‘involtini’ , fiindca nu umplem cu nimic pieptul de pui inainte de a-l rula,si ma scuz ,insa in acest moment nu imi vine in minte alta denumire.Rezultatul final e de efect,sa nu mai vorbim de gust…Sa trecem la treaba !

 

INGREDIENTE

  • 1-2 piepturi de pui (in functie de cate persoane vor fi la masa)
  • 1 ramurica de salvie
  • 1 ceapa
  • 2 pahare supa de legume
  • 1/2 pahar vin alb
  • 4 linguri unt
  • 1 ceapa
  • sare,piper
  • optional 1 lingura de otet balsamic
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Involtini de pui cu salvie:

Calim ceapa taiata fin in cele 4 linguri de unt pana devine aurie.Acum turnam jumatate de pahar de vin alb si lasam sa se evapore alcoolul.Adaugam supa de legume si 3-4 frunze de salvie.Acoperim tigaia cu un capac si  lasam sa fiarba 5 minute.

Taiem piepturile de pui in 2,iar fiecare jumatate o taiem in 3 pe lungime,astfel incat dintr-un piept sa obtinem 6 ‘involtini’.Batem putin filè-urile,presaram sare si piper,si le rotim sul, apoi inchidem cu o scobitoare,ca in poza. Punem pachetelele in tigaia cu supa si nu uitam sa le intoarcem din cand in cand.Acoperim cu un capac, lasam pana se patrund bine,iar sosul ramas in tigaie va fi dens.

Punem pachetelele pe o farfurie iar peste ele turnam sosul.Il puteti si strecura daca nu doriti sa vedeti vreun cubulet de ceapa. Putem plimba un fir de otet balsamic(eu eram prea grabita si am uitat pur si simplu) si orna cu cateva frunze de salvie.De asemenea, puteti scoate dvs scobitorile inainte de a le servi.Eu am preferat sa le las asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Involtini de pui cu salvie" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Placinta taraneasca cu cartofi