Invartita moldoveneasca

de Lau in Dulciuri, 26 Apr 2011 | 17951 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 30 g drojie
  • 500 ml apa calduta
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 50 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • 400 g lapte
  • UMPLUTURA
  • 1 borcan gem de struguri
  • 150 g nuca macinata
  • 100 g stafide
  • 1 esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri de zahar pudra
  • UNS
  • 2inguri ulei
  • 3linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartita moldoveneasca:

se face maiaua din drojdie, 2 linguri de zahar, 2 linguri de lapte,1 lingura de faina

se pune faina intr-un bol mai mare se face gaura in mijloc si se adauga restul de ingrediente se adauga si maiaua si se framanta. Se lasa coca o ora la dospit

UMPLUTURA-amestecam toate ingredientele bine

pentru uns punem zaharul intr-un ibric si cand s-a caramenlizat se stinge cu un pic de apa si se da deoparte. Cand s-a racit se adauga uleiul

coca o impartim in 4

intindem o bucata o ungem cu crema de cacao. asezam a 2 foaie, o ungem cu crema si o rulam o asezam in tava unsa cu ulei si o ungem cu siropul de zahar ars

procedam la fel si cu bucatile care ne-au ramas

dam la cuptorul incalzit cca o ora la foc mic

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si foi din albus