Inimioare de cafea inghetata, cu lapte (Ice coffee)

de Patricia Iordache in Cafea, 28 Iul 2013 | 5388 vizualizari

 

ZIlele trecute bucatars Angyb a postat o imagine in care era un pahar plin cu cuburi de cafea congelata si lapte. Desi nu beau cafea, tare mult mi-a placut ideea si ce mi-am spus...daca are atata lapte, e si rece, afara e cald...merita sa incerc. Iata ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • Pentru inimioarele de cafea:
  • 2 lingurite zahar tos;
  • 2 lingurite cu varf de cafea (eu am pus Iacobs);
  • 250 ml apa.
  • Pentru restul preparatului:
  • 3 linguri frisca lichida;
  • 150 ml. lapte rece;
  • 6 inimioare de cafea inghetata;
  • putin zahar tos (pentru decorarea paharului)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare de cafea inghetata, cu lapte (Ice coffee):

Preparam o cafea la ibric, astfel. Punem apa sa fiarba, adaugam cafeaua si zaharul, amestecam si lasam sa se raceasca.

Strecuram cafeaua folosind o sita pentru ceai.

Luam o forma pentru cuburi de gheata (ce forma avem sau dorim) si turnam cafeaua in fiecare compartiment al formei.

Punem la congelator si lasam minim 4-5 ore (eu am lasat de seara pana dimineata).

Luam un pahar, si udam cu putina apa, marginea. Presaram zahar tos pe o farfurie si bagam marginea paharului in el astfel incat sa obtinem un decor frumos.

Punem in pahar 6 inimioare de cafea inghetata (in functie de  cat concentrata sau slaba vreti sa fie cafeaua), adaugam frisca lichida si laptele. Amestecam si servim.

 

TIPS-URI

1

Cuburile de cafea se vor topi treptat si vom avea astfel o cafea cu lapte, rece, tocmai buna pe caldura aceasta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare de cafea inghetata, cu lapte (Ice coffee)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Patricia Iordache 1

29.07.2013, 09:42

Costeo, Motanel...

Patricia Iordache 1

29.07.2013, 09:42

Angy, multumesc inca o data pentru poza postata! Altfel nu mi-ar fi trecut prin cap sa fac asa ceva.

simona72 1

29.07.2013, 21:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kaffi - Cafea Luxemburgheza