ZIlele trecute bucatars Angyb a postat o imagine in care era un pahar plin cu cuburi de cafea congelata si lapte. Desi nu beau cafea, tare mult mi-a placut ideea si ce mi-am spus...daca are atata lapte, e si rece, afara e cald...merita sa incerc. Iata ce a iesit.
Preparam o cafea la ibric, astfel. Punem apa sa fiarba, adaugam cafeaua si zaharul, amestecam si lasam sa se raceasca.
Strecuram cafeaua folosind o sita pentru ceai.
Luam o forma pentru cuburi de gheata (ce forma avem sau dorim) si turnam cafeaua in fiecare compartiment al formei.
Punem la congelator si lasam minim 4-5 ore (eu am lasat de seara pana dimineata).
Luam un pahar, si udam cu putina apa, marginea. Presaram zahar tos pe o farfurie si bagam marginea paharului in el astfel incat sa obtinem un decor frumos.
Punem in pahar 6 inimioare de cafea inghetata (in functie de cat concentrata sau slaba vreti sa fie cafeaua), adaugam frisca lichida si laptele. Amestecam si servim.
1
Cuburile de cafea se vor topi treptat si vom avea astfel o cafea cu lapte, rece, tocmai buna pe caldura aceasta.