Baigli - Cozonac unguresc cu nuca si mac

de Corinuta in Dulciuri, 24 Dec 2014 | 14240 vizualizari

 

Demult mi-am propus sa fac cozonaceii astia si ma bucur ca in sfarsit le-a venit randul pentru ca sunt taaaaare buni! Va sfatuiesc sa-i incercati macar odata! Craciun Fericit dragi bucatarasi!

 

INGREDIENTE

  • Ptr. aluat:
  • 600 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 150 g unt
  • 150 ml lapte
  • 4 linguri cu varf zahar
  • 1 zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Ptr. umplutura:
  • 3 albusuri
  • 200 g zahar
  • 250 g nuca sau mac macinate
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 galbenus + 1 lingura lapte ptr uns deasupra
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli - Cozonac unguresc cu nuca si mac:

Se amesteca faina cu un praf de sare, zaharul vanilat si cu drojdia, apoi se face o adancitura in mijloc unde se pun ouale si galbenusurile. In laptele caldut se dizolva zaharul si untul, apoi se toarna peste faina si se framanta un aluat potrivit de moale si nelipicios. Se acopera aluatul cu un prosop si se lasa la dospit.

Pregatim umplutura: se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie se si zaharul vanilat si se mixeaza pana se dizolva. Se adauga nuca macinata sau macul, dupa preferinte sau puteti face si cu una si cu cealalta. 

Se imparte aluatul in 3 parti egale de aprox 350 g. Se intind pe rand 3 foi dreptunghiulare de marimea tavii de la aragaz. Se intinde pe fiecare foaie o treime de umplutura, apoi se ruleaza cat mai strans si se aseaza una langa alta in tava tapetata cu hartie de copt. Se acopera si se mai lasa putin la dospit pe aragaz.

Preincalzim cuptorul la 200 grade. Se amesteca galbenusul cu laptele si se ung cozonaceii, apoi se inteapa cu o furculita din loc in loc sa nu crape la copt. Se coc cozonacii aprox 30 de minute pana se rumenesc usor.

Se scot din cuptor si se lasa in tava sa se raceasca, apoi se pot servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli - Cozonac unguresc cu nuca si mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri Linzer cu nuci si gem de caise