Inghetata in straturi cu vanilie si fructe

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 21 Iul 2011 | 4009 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Stratul 1:
  • 100 g capsuni
  • 100 g visine
  • 100 g coacaze rosii
  • 50 g zahar
  • 50 ml apa
  •  Stratul 2:
  • 3 galbanusuri
  • 150 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 450 ml smantana pentru  frisca(eu am folosit cu 30% grasime)
  • Vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata in straturi cu vanilie si fructe:

Stratul 1:

Fructele (eu le-am avut inghetate) se fierb in apa cu zahar pana se ingroase putin siropul,dar fructele raman intregi (visinile si coaczele), iar capsunile bucati. Se pregatesc formele individuale (de 8 aveti nevoie), ale mele au fost de savarine,puteti folosii de silicon sau nu, in care se repartizeaza fructele si sosul. Se baga in congelator pana se pregateste inghetata.

Stratul 2:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga faina si se omogenizeaza. Laptele incalzit se toarna peste amestecul de oua . Compozitia obtinuta se pune intr-o cratita,la foc mic, si se amesteca incontinuu pana se ingroase(insistati pe fundul cratitei sa nu se prinda). Se ia de pe foc,se transfera intr-un bol de sticla,se adauga vanilia si se lasa sa se raceasca.

Smantana se mixeaza,la viteza mica pana devine cremoasa(nu trebuie batuta spuma) si se incorporeaza in crema de oua; se amesteca bine.

Fiecare forma se umple cu amestecul de mai sus. Se da pentru aproximativ 3 ore la congelator. Inainte de servire se scufunda baza formelor in apa fierbinte pentru 2-3 secunde, se trage putin de margini si se rastoarna pe farfurie. Se serveste simpla sau alaturi de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata in straturi cu vanilie si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu menta