Inghetata in straturi cu vanilie si fructe

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 21 Iul 2011 | 4256 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Stratul 1:
  • 100 g capsuni
  • 100 g visine
  • 100 g coacaze rosii
  • 50 g zahar
  • 50 ml apa
  •  Stratul 2:
  • 3 galbanusuri
  • 150 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 450 ml smantana pentru  frisca(eu am folosit cu 30% grasime)
  • Vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata in straturi cu vanilie si fructe:

Stratul 1:

Fructele (eu le-am avut inghetate) se fierb in apa cu zahar pana se ingroase putin siropul,dar fructele raman intregi (visinile si coaczele), iar capsunile bucati. Se pregatesc formele individuale (de 8 aveti nevoie), ale mele au fost de savarine,puteti folosii de silicon sau nu, in care se repartizeaza fructele si sosul. Se baga in congelator pana se pregateste inghetata.

Stratul 2:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga faina si se omogenizeaza. Laptele incalzit se toarna peste amestecul de oua . Compozitia obtinuta se pune intr-o cratita,la foc mic, si se amesteca incontinuu pana se ingroase(insistati pe fundul cratitei sa nu se prinda). Se ia de pe foc,se transfera intr-un bol de sticla,se adauga vanilia si se lasa sa se raceasca.

Smantana se mixeaza,la viteza mica pana devine cremoasa(nu trebuie batuta spuma) si se incorporeaza in crema de oua; se amesteca bine.

Fiecare forma se umple cu amestecul de mai sus. Se da pentru aproximativ 3 ore la congelator. Inainte de servire se scufunda baza formelor in apa fierbinte pentru 2-3 secunde, se trage putin de margini si se rastoarna pe farfurie. Se serveste simpla sau alaturi de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata in straturi cu vanilie si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rapid la pahar