Bun si rapid !
Inghetata de ciocolata straciatella , cu fructe proaspete de padure !!!
Mod de preparare inghetata de cacao :
Se pune intr-o oala la foc mediu laptele cu zahar, sarea si pudra de cacao.
Se amesteca constant.
Imediat ce fierbe dam compozitia la foc mic.
Intr-un castron separat batem putin galbenusurile de ou si adaugam treptat jumatate de ceasca de compozitie lichida fierbinte.
Punem inapoi cratita pe foc la flacara mica, amestecand continuu pana se ingroasa.
Dupa ce compozitia s-a ingrosat, se ia de la foc si se adauga bucatelele de ciocolata amestecand pana la omogenizare.
Se lasa la racit la temperatura camerei.
Mod de preparare inghetata vanilie:
Fierbeti laptele pana il aduceti in punctul de fierbere spre clocot.
Amestecati bine zaharul si galbenusurile pana la omogenizare.
Asezati castronul pe un prosop umed si turnati treptat laptele fierbinte peste oua si zahar, amestecand continuu.
Lasati sa se raceasca la temperatura camerei.
Spre final :
Cand observi ca s-au racit complet ambele compozitii , le asezi in congelator separat una de alta in 2 casolete .
Compozitia de inghetata trebuie sa stea la congelator pentru aproximativ 4-5 ore ,amestecand la fiecare 40 minute pentru a sparge cristalele de gheata.
Amestecati-o cu furculita inghetata foarte, foarte bine. In acest fel, veti obtine o inghetata cremoasa si fina, fara cristale.
Apoi acoperiti inghetata cu un capac si lasati-o normal in congelator.
Serviti cu fructe de padure proaspete si un topping preferat !
1
Aveti grija sa nu bagati compozitia fierbinte in congelator, ea trebuie sa fie foarte bine racita ca nu cumva sa va faca probleme la congelator , dezghetandu-l.
2
Sa fie bagate la o temperatura sub -18 grade.