Inghetata de vanilie de ciocolata straciatella cu fructe proaspete

de artistique in Dulciuri, 29 Iul 2013 | 3043 vizualizari

 

Bun si rapid !
Inghetata de ciocolata straciatella , cu fructe proaspete de padure !!!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru inghetata de cacao:
  • 3 linguri zahar
  • 1 cana lapte
  • putina sare
  • 10 g pudra de cacao neindulcita
  • 3 galbenusuri
  • 55 g ciocolata amaruie , facuta marunt la robot
  • 500 ml smantana grasa
  • 5 ml senta de rom.
  • Ingrediente pentru inghetata de vanilie :
  • 300 ml lapte
  • 100 g zahar pudra
  • 4 galbenusuri de ou
  • 2 pastai de vanilie
  • 300ml smantana
  • 15 ml senta de vanilie;
  • Alte ingrediente :
  • fructe de padure : mure,zmeura,afine
  • optional topping.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie de ciocolata straciatella cu fructe proaspete:

Mod de preparare inghetata de cacao :

Se pune intr-o oala la foc mediu laptele cu zahar, sarea si pudra de cacao.

Se amesteca constant.

Imediat ce fierbe dam compozitia la foc mic.

Intr-un castron separat batem putin galbenusurile de ou si adaugam treptat jumatate de ceasca de compozitie lichida fierbinte.

Punem inapoi cratita pe foc la flacara mica, amestecand continuu pana se ingroasa.

Dupa ce compozitia s-a ingrosat, se ia de la foc si se adauga bucatelele de ciocolata amestecand pana la omogenizare.

Se lasa la racit la temperatura camerei.

Mod de preparare inghetata vanilie:

Fierbeti laptele pana il aduceti in punctul de fierbere spre clocot.

Amestecati bine zaharul si galbenusurile pana la omogenizare.

Asezati castronul pe un prosop umed si turnati treptat laptele fierbinte peste oua si zahar, amestecand continuu.

Lasati sa se raceasca la temperatura camerei.

Spre final :

Cand observi ca s-au racit complet ambele compozitii , le asezi in congelator separat una de alta in 2 casolete .

Compozitia de inghetata trebuie sa stea la congelator pentru aproximativ 4-5 ore ,amestecand la fiecare 40 minute pentru a sparge cristalele de gheata.

Amestecati-o cu furculita inghetata foarte, foarte bine. In acest fel, veti obtine o inghetata cremoasa si fina, fara cristale.

Apoi acoperiti inghetata cu un capac si lasati-o normal in congelator.

Serviti cu fructe de padure proaspete si un topping preferat !

 

TIPS-URI

1

Aveti grija sa nu bagati compozitia fierbinte in congelator, ea trebuie sa fie foarte bine racita ca nu cumva sa va faca probleme la congelator , dezghetandu-l.

2

Sa fie bagate la o temperatura sub -18 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie de ciocolata straciatella cu fructe proaspete" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

artistique 1

29.07.2013, 13:31

Da scuze de gresala mea , dar eram obosita ca le-am incarcat aseara toate retetele si incercam la unele sa-mi reamintesc gramajele; daca mai semnalati greseli va rog sa-mi spuneti ca sa corectez, multumesc ! ^^

laura_n 1

30.07.2013, 15:27

absolut senzationala!

Bya Ralu 1

01.08.2013, 09:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Inghetata asortata – vanilie, ciocolata, fructe