Inghetata:
Ouale se separa. Albusurile se pot congela si se pot folosi la checul acesta delicios. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se transforma intr-o compozitie cremoasa. Laptele se toarna peste crema de oua,se omogenizeaza si se pune amestecul intr-o cratita. Cratita se pune la foc mediu aprox 10 minute,amestecand incontinuu sa nu se prinda de vas. Dupa ce s-a ingrosat putin se pune vanilia si se lasa la racit Frisca se bate spuma tare si se amesteca cu cealalta compozitie.
Amestecul obtinut se pune intr-un vas de plastic cu capac si se da la congelator. Se scoate de 3 ori,din ora in ora si se mixeaza pentru a sparge acele de gheata. Cand scoateti a treia oara,dupa ce mixati turnati compozitia intr-o tava de chec se tapetata cu folie alimentara sau de aluminiu,si se lasa la congelator 2 ore,apoi se acopera cu piscoturi(puse pe latime),apoi se baga din nou la congelator si se lasa peste noapte.
Sos de cirese:
Cireselor li se scot samburii si se acopera cu zahar. Se lasa 1 ora la frigider,apoi se pun intr-o cratita impreuna cu 50 ml apa. Dupa ce da in cateva clocote se adauga praful de tort-gelee si se mai fierbe 1 minut. Se pune sosul intr-un castron si se lasa sa se raceasca.
Inghetata se scoate foarte usor din forma si se lasa 30 minute la frigider inainte de servire. Se serveste felii impreuna cu sosul de cirese.
Puteti renunta la piscoturi si sa o serviti globuri.