Este o reteta de la Jamila Cuisine, pe care o urmaresc de ceva vreme. Eu nu am mai amestecat inghetata pentru ca am lasat-o peste noapte la congelator. A format mici cristale de gheata, dar nu m-au deranjat. Oricum, este mai buna atunci cand se topeste putin, nu inghetata de tot.
Se fierb laptele si smantana pana cand dau in clocote, dupa care se lasa sa se racoreasca.
Galbenusurile, zaharul, sarea si esenta de vanilie se mixeaza pana cand devin albicioase si cremoase. Se adauga laptele cu smantana si se incorporeaza. Compozitia se pune la foc mic si se amesteca in continuu pana cand se ingroasa putin. Se lasa apoi la racit, dupa care se pune intr-o caserola si se baga in congelator, amestecand-o din cand in cand pentru a nu forma cristale de gheata.
Se poate servi cu diverse toppinguri sau simpla.
Pofta buna!
1
Pentru a verifica daca este crema gata, amestecati cu o lingura prin ea, apoi o scoateti si trasati o linie cu degetul. Daca cele doua parti de crema nu se unesc, atunci este fiarta.
2
Daca totusi, nu aveti rabdare, ca si mine, si fierbeti crema la foc iute, aceasta se va taia, asa cum mi s-a taiat si mie, dar am reperat-o in felul urmator: am lasat-o sa fiarba in continuare pana s-a ingrosat putin. Am lasat-o sa se raceasca, apoi am bagat-o la congelator pentru 20-30 de minute, dupa care am scos-o si am inceput sa o mixez, iar crema si-a revenit. Apoi am bagat-o din nou la congelator.