Inghetata de sirop de artar cu bucati crocante de caramele

de laylalala in Dulciuri, 22 Apr 2010 | 3934 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200 gr lapte condensat
  • 600 ml frisca lichida
  • 4 linguri sirop de artar
  • 50 gr bomboane tari cu gust de caramea, zdrobite
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de sirop de artar cu bucati crocante de caramele:

Daca laptele il cumparati in tub (ca cel de pasta de dinti): turnati laptele intr-un borcan cu capac si infiletati bine. Asezati-l intr-o oala, turnati apa pana fix sub capac si fierbeti 3 ore la foc mediu avand grija ca apa sa nu scada. Cand scade putin completati.
Amesteca vanilia cu laptele condensate.Bate frisca putin, apoi inglobeaz-o in laptele condesat, folosind o lingura de metal.Pune compozitia obtinuta intr-un vas de plastic cu capacitatea de 1 L si pune-o la congelator pentru 3 ore.
Lucrand repede, amesteca compozitia putin, toarna siropul de artar si adauga caramelele zdrobite, apoi mai amestec-o putin.Pune inghetata la congelator pentru inca 4 ore, sau cel mai bine peste noapte, pana ce se va intari, apoi serveste-o cu sirop de artar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de sirop de artar cu bucati crocante de caramele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pink Cake ( Tort roz )