A venit sezonul inghetatei, desertul meu favorit.
Pentru inghetata de lamaie
Inghetata de capsuni am facut-o ca aici
Ca sa iasa buna inghetata de lamaie, ai nevoie de o smantana buna, grasa. Mie tocmai ce mi-a adus mama de la Vatra Dornei, intr-o sticla de plastic, pe care a trebuit s-o tai ca sa pot scoate smantana, asa de groasa este. Din cauza asta nici n-am mai batut-o ca mi-a fost frica sa nu fac unt din ea.
Daca nu aveti de unde sa luati din piata smanatana buna, atunci puteti folosi smantana dulce pentru frisca de la LaDorna, care se gaseste in cutii paralelipipedice. NU FOLOSITI smantana fermentata, chiar cu procentaj mare de grasime, pentru ca inghetata va iesi cu ace.
Inainte de a folosi lamaile, spala-le bine cu apa si putin detergent de vase. Clateste-le bine.
Intr-o ulcica pune 1/4 din smanatana, zaharul si coaja de lamaie si amesteca-le pe foc mic pana ce zaharul s-a topit. Lasa la racit. In felul asta coaja si isi lasa toata aroma. Strecoara amestecul, apasand bine pe coaja ca sa iasa toata aroma. Adauga sucul de lamaie si amesteca bne.
Pune in acest amestec 1/4 din frisca. Amesteca. Adauga si restul de frisca. Pune in cutii de plastic in congelatorul dat la maxim, pana ce se intareste bine. Dupa asta poti da congelatorul la minim.