Inghetata de lamaie

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 18 Sep 2011 | 4920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de lamaie:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase, apoi se adauga amidonul si laptele caldut si se continua mixarea. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la racit. Cand s-a racit se adauga sucul de la lamaie si coaja rasa fin si se amesteca intr-o singura parte pana la incorporare. Frisca se bate tare si se incorporeaza in crema de oua,rece.

Bolul/caserola se pune in congelator si se scoate din ora in ora,de 3 ori, si se amesteca cu o lingura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de lamaie si bezea