Inghetata de ciocolata

de adasev12 in Dulciuri, 22 Iul 2011 | 3005 vizualizari

 

e cea mai buna inghetata din cate am facut pana acum, f cremoasa si fara pic de ace de ghiata....o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 ml frisca
  • 100 g zahar pudra + 50 zahar tos
  • 150 g ciocolata cu lapte ( cred ca amaruie mergea mult mai bine)+ 50 g
  • vanilina
  • 50 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de ciocolata:

Ouale se separa, iar galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pudra si vanilina. Frisca se bate spuma si se adauga la galbenusuri, amestecand cu o lingura de lemn. Albusurile se bat si ele spuma tare cu zaharul tos si se se adauga si ele in compozitie, amestecand usor.

Ciocolata se topeste cu laptele la foc mic sau la microunde si se lasa la racit, apoi se adauga la compozitia de mai sus. Restul de 50 g de ciocolata se da pe razatoarea cu ochiuri mari si se incorporeaza in compozitie. Se pune apoi totul intr-o caserola si se da la congelator. Cam din 2 in doua ore se poate amesteca , dar si daca nu o faceti nu-i problema, fiindca aceasta inghetata nu va face ace de gheata.

Ok...merg sa mai savurez o portie...va pup!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica

de laura_n 7

ieri la 14:59

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

pe 06.11 la 10:16

Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală

pe 06.11 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa, cu alune de padure