Inghetata de caise

de Lia_ in Prajituri, 14 Aug 2014 | 5276 vizualizari

 

Reteta am selectat-o de la Iancu Lubita care are cont si aici. Foarte aromata si placuta.

 

INGREDIENTE

  • 500 g caise
  • 250 g iaurt cu caise
  • 4 linguri miere (sa nu fie amaruie)
  • 200 ml smantana lichida pentru gatit min. 30% grasime
  • 200 ml frisca lichida (am folosit din smantana, nu vegetala) se poate si cu de la plic
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de caise:

1. Pui sa se incinga la foc 1 l de apa.

2. Desfaci caisele in doua si le scoti samburii.

3. Cand apa clocoteste la foc mediu, rastorni in apa fierbinte caisele curatate si le tii pe foc 3-4 minute.

4. Le scurgi bine de apa in sita si le rasfiri intr-o tava. Le dai la rece. 

5. Cat timp se racesc, bati cu mixerul frisca.

6. Caisele reci le pui in blender impreuna cu iaurtul, smantana, mierea, si le pasezi pana devin un piure (foarte moale este).

7. Rastorni in vasul cu frisca amestecul si le amesteci cu un tel para, cu cateva miscari de jos in sus, pana omogenizeaza. Nu trebuie insistat. 

8. Rastorni mixtura intr-o casoleta. 

9. Amesteci in prima ora de 3 ori cu un pasator electric sau cel pt. cartofi manual si cat e moale, la inceput, chiar cu furculita.

10. Apoi din ora in ora, ar trebui amestecat iar macar de 3-4 ori ca sa nu formeze ace de gheata si sa fie fina. Cand a inghetat tare, eu am pus casoleta cu fundul in apa calda 10 secunde, am scos calupul si l-am taiat cuburi mari cu cutitul si le-am pus la robotul cu cutite la sfaramat.

11. La final am dozat si in paharute de plastic si cealaltaa jumatate in casoleta ca sa o pot portiona la servire astfel:  incalzesti clestele-lingura de taiat globuri de inghetata in apa fierbinte, si astfel se portioneaza frumos. 

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

La aparat de inghetata textura va fi cremoasa. In lipsa aparatului, se va respecta procedura de amestecare din reteta, dar nu cred ca poate atinge finetea celei facute la aparat.

2

Eu ca sa grabesc racirea caiselor oparite, le-am mutat in congelator dupa ce s-au racorit doar putin. Nu stiu daca exista riscul sa se defecteze congelatorul, dar erau doar caldute.

3

Servesti in cupe/castronele impreuna cu jumatati de caise umplute cu frisca. Asa combinate, preparatul este un deliciu si mai savuros decat doar inghetata simpla.

4

Inainte de servire, se lasa 5 minute sa stea la temperatura camerei ca sa se inmoaie putin. Este mai placuta textura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Lia_ 1

15.08.2014, 19:53

va simpaticelor! am salvat o gramada de retete de inghetata, sotul meu devoreaza. mananca si iarna

- Andreea - 1

20.08.2014, 10:26

Rahela Velicu 1

21.06.2021, 14:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de caise