Inghetata de cacao cu fulgi de migdale pe bat

de Bucataras Medi in Dulciuri, 20 Aug 2010 | 4842 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar pudra
  • o mana fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cacao cu fulgi de migdale pe bat:

Intr-un vas se pune pe foc laptele si zaharul si se amesteca continuu pana ce se dizolva zaharul.Se adauga cacao si apoi faina in ploaie amestecand continuu.Lasam pe foc pana cand compozitia are consistenta unei ciulamale apoi dam jos si lasam la rece.

Separat batem albusurile spuma cu cele 4 linguri de zahar.Dupa ce compozitia de cacao s-a racit adaugam in aceasta  galbenusurile ,spuma  de albusuri si fulgii de migdalele.Amestecam bine pentru o buna omogenizare si apoi repartizam compozitia in forme  de inghetata si acoperim cu capacul prevazut cu  bat.Dam la congelator iar cand vrem sa servim tinem cateva secunde  forma de inghetata sub jet de apa rece pentru a iesi mai usor din aceasta iar apoi tavalim  inghetata prin fulgi de migdale.

Pofta buna!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cacao cu fulgi de migdale pe bat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu crema de dovleac