Inghetata de agude

de SimonaP in Dulciuri, 11 Iul 2013 | 3772 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • * 800 g agude
  • * 200 g smantana
  • * 70 g zahar
  • * 3 oua
  • * 2 linguri miere de albine
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de agude:

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul (lasam cam o lingura de zahar si pentru albusuri) pana cand obtinem o spuma deschisa la culoare.

Agudele se curata de codite, se spala si se pun intr-o strecuratoare pentru a scapa de surplusul de apa.Mixam agudele cu smantana si mierea de albine. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si o lingura de zahar.

Intr-un bol incapator amestecam  spuma de ou cu amestecul de smantana si agude, iar la sfarsit punem albusurile, amestecand foarte bine. Compozitia obtinuta se toarna intr-un vas pe care il punem la congelator pentru 5- 6 ore. Dupa 2- 3 ore scoatem vasul si amestecam pentru a evita formarea aschiilor de gheata.

Servim ingheata in cupe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de agude" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

CookieMonster 1

11.07.2013, 16:16

ador agudele si spre bucuria mea am reusit anul acesta sa mananc pe saturate

Panacris 1

11.07.2013, 21:33

Interesant! Agude=Dude??? Pare delicios!

simona72 1

11.07.2013, 22:16

Delicioasa cred ca este!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu visine