Inghetata cu ciocolata, cafea si crema de alune

de adasev12 in Dulciuri, 2 Iul 2012 | 4431 vizualizari

 

pur si simplu delicioasa...nu face ace de gheata...ce mai, mananci si nu te mai saturi...

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 2 lg zahar
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 100 g zahar pudra
  • o lg amidon
  • 100 ml cafea preparata indulcita
  • 3 lg crema de alune
  • 100 g ciocolata

pt sos:

  • 3 lg zahar
  • un cub de unt
  • 100 ml cafea indulcita
  • 30 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu ciocolata, cafea si crema de alune:

Ouale se separa.Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si amidonul.

Laptele se pune pe foc cu 2 lg zahar si se lasa pana da in clocot. Se ia de pe foc si se toarna in fir  subtire peste galbenusuri, amestecand mereu, pana se incorporeaza laptele,se trece apoi intr-o cratita si se pune la foc mic pana da in fierbere si se ingroasa ca o ciulama.

Se ia de pe foc, se adauga crema de alune, ciocolata  tare, ca se topeste in compozitia fierbinte si apoi cafeaua.

Se omogenizeaza totul foarte bine si se da la rece. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza in compozitia racita.

Frisca se bate cam pe trei sferturi,adica sa nu fie foarte  tare...mai mult ca o ciulama,si se amesteca si ea in cealalta compozitie. Se toarna intr-o cutie de inghetata si se da la congelator,

Dupa 2 ore se amesteca foarte  bine( ace de gheata nu face, absolut deloc, dar e bine sa se amestece totusi  macar de doua ori...)...Dupa 2 ore iar se amesteca si apoi se lasa sa inghete...eu am lasat peste noapte, ca era deja miezul noptii...m-am abtinut sa nu pap, m-am multumit doar sa ling vasele....

Sosul: se caramelizeaza zaharul pana devine maroniu, se pune untul si se rotese cratita pana se absoarbe untul, nu folositi lingura...

Se stinge apoi cu cafeaua si se pune si ciocolata. Se lasa la foc foarte mic cateva minute, sa dea doua-trei clocote. se lasa la racit si se serveste cu inghetata, direct in cupa.

Pofta buna!

Deja e foarte cald la mine, asa ca cine doreste o portie de inghetata, este binevenit!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu ciocolata, cafea si crema de alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de pepene galben