Inghetata copilariei

de butoiaurora76 in Dulciuri, 22 Mai 2012 | 4666 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 500 ml lapte
  • 250 g zahar+jumatate cana zahar
  • 100 g unt gras
  • 1 lingura faina
  • arome
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata copilariei:

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si cu faina, se pune la foc cu laptele pe bain marie amestecand incontinuu pana se ingroasa ca o ciulama. Se pune untul care in prealabil a fost lasat la temperatura camerei, se amesteca si se ia de pe foc lasandu-se la racit. Separat se bat albusurile cu restul de zahar pana se fac bezea. Bezeaua se amesteca cu ciulamaua de galbenusuri.

Se imparte compozitia in doua, in jumatate de compozitie se pune esenta de vanilie iar in cealalta jumatate cacao. Apoi se toarna compozitia cu vanilie si deasupra in mijloc compozitia de cacao amestecand usor cu lingura in centrul vasului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata copilariei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de vanilie cu alune pralinate