O inghetata delicioasa si racoritoare, numai buna pentru caldurile ce vor veni.
1. Se bate frisca pana se intareste, se adauga zaharul si se mai mixeaza putin.
2. Se imparte frisca in doua parti egale. Se pune in castroane separate. Peste o jumatate se adauga siropul de menta si se mixeaza pana la omogenizare. Se rastoarna intr-un recipient cu capac (sau fara) si se introduce la congelator.
3. Intre timp se adauga ciresele in blender si se mixeaza bine pana devin aproape lichide, dupa care se adauga in cealalta jumatate de frisca batuta si se amesteca foarte bine. Adaugam vanilia. Punem si aceasta compozitie intr-un recipient la congelator.
4. Se tine la frigider timp de o ora dupa care se scoate fiecare recipient pe rand, si se ia la batut cu lingura compozitia de inghetata. Se pune din nou la frigider si se repeta aceasta operatiune de cel putin trei-patru ori. Aceasta se face pentru ca inghetata sa devina cremoasa, sa nu aiba prin ea cristale de gheata.
P.S. Inghetata de cirese va iesi putin "ghetoasa" fata de cea de menta, deoarece ciresele contin multa apa. Daca doriti sa iasa mai cremoasa inlocuiti ciresele cu sirop concentrat de cirese si procedati la fel ca la inghetata de menta.
Pofta Buna!