Pariziene cu mere

de sasha in Dulciuri, 2 Iun 2013 | 3243 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 150 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • ulei penrtu framantat
  • 15 g drojdie de bere
  • 50 g unt
  • 1 esenta vanilie
  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mere:

Spalam si curatam merele de coaja. Le taiem cuburi si se pun pe foc cu 2 linguri de apa si zaharul, amestecam si lasam pe foc pana se inmoaie merele si mai scade din apa, apoi adaugam scortisoara. Facem maiaua: Incalzim 70 ml lapte, adaugam faina si drojdia si amestecam cu o lingura, lasam maiaua sa creasca cam 30 de minute pana apar bule de aer in ea.

Apoi facem aluatul cu faina si laptele ramas, ouale, zaharul,esenta, untul, uleiul, framantam bine si lasam sa mai creasca inca 30 de minute. Apoi facem bilute de marimi egale , intindem in dreptunghi si pe o margina punem umplutura, apoi luam marginile apropiate de umplutura, o inchidem apasand bine pana se lipesc marginile.

Partea ramasa o taiem in bucati subtiri pe care le punem pe prima parte cu umplutura. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si le dam la cuptor pentru 30 de minute la 180 grade.

Cand le scoatem le pudram cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu nutella