Guguluf cu crema de iaurt si cirese amare

de Dea_Dea in Prajituri, 23 Iun 2013 | 3750 vizualizari

 

O bunatate!!

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 3 oua
  • 1 lingura apa
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • o lingurita praf d copt
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao

SIROP:

  • 150 ml apa
  • 1 lingura de zahar
  • esenta de rom

CREMA:

  • 200 gr iaurt
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 200 ml frisca
  • 200 gr cirese amare
  • 1 plic gelatina(10 gr)

GLAZURA

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 ml frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu crema de iaurt si cirese amare:

BLAT :

Albusurile se bat spuma cu praful se sare si apa, Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei si se omogenizeaza.

Se adauga faina si praful de copt se amesteca bine , iar la final se pune cacaoa.

Se pune in tava unsa si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40 -45 min.

Se scoate si se lasa la racit

SIropul:

Apa si zaharul se pun pe foc pana se topeste , se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

CREMA:

Iaurtul se freaca cu zaharul si esenta de vanilie.

Frisca se bate spuma.

Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.

Frisca se incorporeaza in iaurt , se adauga ciresele , iar la final se pune gelatina si se omogenizeaza .

GLAZURA:

Ciocolata se rupe bucatele se pune frisca si se pun pe abur pana se omogenizeaza, se lasa la racorit putin.

Asamblare:

Blatul se taie in doua si se insiropeaza. Se pune o parte in forma care s-a copt, se pune crema , cealalta parte de blat si se da la figider 30-60 min.

Se scoate, se rastoarna pe o farfurie si se glazureaza.

POFTA BUNA!!

TIPS-URI

1

In loc de cirese se pot folosi  capsuni, visine sau ce fructe doriti.

2

Glazura se poate inlocui cu o glazura cumparata din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu crema de iaurt si cirese amare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

roxana_simona 1

23.06.2013, 22:09

bun

diaconta 1

23.06.2013, 22:23

cred ca-i foarte bun

Dea_Dea 1

24.06.2013, 07:59

Multumesc dragilor !!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert mini eclere