O bunatate!!
BLAT:
SIROP:
CREMA:
GLAZURA
BLAT :
Albusurile se bat spuma cu praful se sare si apa, Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei si se omogenizeaza.
Se adauga faina si praful de copt se amesteca bine , iar la final se pune cacaoa.
Se pune in tava unsa si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40 -45 min.
Se scoate si se lasa la racit
SIropul:
Apa si zaharul se pun pe foc pana se topeste , se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
CREMA:
Iaurtul se freaca cu zaharul si esenta de vanilie.
Frisca se bate spuma.
Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.
Frisca se incorporeaza in iaurt , se adauga ciresele , iar la final se pune gelatina si se omogenizeaza .
GLAZURA:
Ciocolata se rupe bucatele se pune frisca si se pun pe abur pana se omogenizeaza, se lasa la racorit putin.
Asamblare:
Blatul se taie in doua si se insiropeaza. Se pune o parte in forma care s-a copt, se pune crema , cealalta parte de blat si se da la figider 30-60 min.
Se scoate, se rastoarna pe o farfurie si se glazureaza.
POFTA BUNA!!
1
In loc de cirese se pot folosi capsuni, visine sau ce fructe doriti.
2
Glazura se poate inlocui cu o glazura cumparata din comert.