Iepure umplut

de amalia01 in Iepure, 12 Dec 2016 | 4816 vizualizari

 

Carnea de iepure este foarte sanatoasa, nu contine colesterol si este deosebit de gustoasa.
Va fac o propunere pentru masa de Craciun.

 

INGREDIENTE

  • 1 buc trunchi de iepure, partea cu coastele
  • 500 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa mare alba
  • 2 oua
  • 50 g fulgi de porumb sfaramati
  • 1 lgt sare de mare Kotanyi
  • 1/2 lgt piper Kotany
  • 250 g ciuperci Home Garden
  • 1 lgt boia dulce
  • 50 ml ulei aromatizat cu oregano
  • 1 vf de lgt rozmarin macina Kotany
  • 1 lgt Maggi Secretul gustului intensavor legume
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure umplut:

Iepurele il speli bine.

 Realizezi un amestec dintre uleiul aromatizat si condimente ( 1/2 lgt sare, jumatate din cantitatea de piper, boia si Maggi), cu care vei unge carnea de iepre si o vei lasa la marinat, timp de 8 ore.

Ceapa o cureti, o speli si o tai cubulete, apoi o amesteci cu carnea tocata, restul de sare si piper, plus rozmarinul si ciupercile taiate marunt , oul batut amestecat cu fulgii sfaramati. Framanti bine totul si umpli trunchiul de iepure cu acesta.

Cosi bine burta iepurelui si asezi totul intr-o tava termorezistenta, cu pereti inalti.

Adaugi uleiul si apa, acoperi cu hartie pentru copt si dai la cuptorul incalzit pentru 1 ora si 30 de minute.

Indepartezi hartia de copt, faci focul mic si, din cand in cand, pui din sosul din tava peste carne si lasi la cuptor inca 30 de minute, pana cand prinde o culoare frumoasa, rumena.

 

Servesti imediat, taiat felii cu garnitura preferata. Eu am folosit legume la gratar.

TIPS-URI

1

carne de iepure

2

masa festiva

3

sanatos si gustos

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure umplut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coniglio al forno -iepure la cuptor