Icre Arici

de housy in Aperitive / Garnituri, 27 Iun 2010 | 8385 vizualizari

 

Intodeauna ornez asa icrele, in memoria bunicului meu care facea asta mereu, bucatar fiind de meserie

 

INGREDIENTE

  • 3-4 linguri cu icre (pastrate in borcan la frigider cu sare)
  • 4 linguri cu gris
  • 12-15 linguri cu apa
  • zeama de lamaie (1/2 lamaie)
  • putin piper alb
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Icre Arici:

- se fierbe grisul pana se ingroasa

- se da la racit

- apoi se mixeaza grisul cu icrele, adaugand pe parcurs si zeama de lamaie

- pentru a deveni mai albe is mai spumoase, se poate adauga putina apa RECE in timp ce mixati

PENTRU ORNAT:

- un cutit cu lama lata

- 5-7 masline negre mari, pe care le taiati felii 

- 4 boabe de piper negru

- 2 fasii inguste de gogosar (murat sau nu)

- dati forma ariciului (ca-n poza)

- infigeti feliutele de masline  (preucm tepii ariciului)

- puneti ochisorii, boticul si codita din boabele de piper

- gogosarul pentru a diferentia capul de restul trupului

                                                                        Ideal pentru copilasi ! !

 

TIPS-URI

1

nu adaugati sare, icrele sunt suficient de sarate

Daca ti-a placut reteta noastra "Icre Arici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mihaelar63 1

27.06.2010, 22:45

felicitari , ai avut de la cine invata , am si eu niste icre proaspete , ulei nu pui deloc ?

Laly 1

27.06.2010, 23:14

Ce dragut ariciul tau.Cred ca este domestic,daca sta asa cuminte la tine pe farfurie

housy 1

03.07.2010, 21:19

ups....ba da.....pun si ulei....l-am uitat in reteta.....chiar parea cam usoara grisul cu icrele se freaca cu ulei...k la maioneza

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de icre de crap