De cand le promit baietilor o iahnie cu afumatura, abia azi m-am tinut de cuvant.
Am spalat fasolea si am lasat-o 30 de minute in apa rece. De regula o las mai mult, dar azi n-am avut timp.
Am adaugat apa cat sa o acopere si am pus-o la fiert la foc mediu.
Cand a atins punctul de fierbere am scurs apa si am adaugat alta.
Am pus-o din nou la fiert repetand procedura.
Deci primele doua ape le scurg, abia la a treia las sa fiarba definitiv.
In alt vas am pus costita taiata si spalata si am acoperit cu apa.
Am lasat la fiert pana a atins punctul de fierbere dupa care am scurs apa, am clatit-o si am pus-o din nou la fiert in putina apa si am acoperit vasul.
Legumele le-am curatat si le-am tocat cu robotul. Ardei am folosit de la congelator deja tocat.
Cand fasolea s-a inmuiat am adaugat legumele tocate si costita afumata impreuna cu zeama in care a fiert, am potrivit de sare si am mai lasat cam 30 de minute dupa care am adaugat sucul de rosii. Am asezonat cu cimbru, piper si foi de dafin si am lasat sa fiarba la foc incet mestecand din cand in cand pentru a nu se lipi.
Usturoiul curatat l-am trecut prin aparatul de pisat, apoi l-am adaugat in iahnia de fasole.
La final am adaugat patrunjel tocat.
Am servit alaturi de muraturi.