Lintea in Italia este o mincare speciala care se pregateste in mod special de Craciun . Am ramas putin uimita fiindca nici nu pregatisem linte niciodata si am ramas un surprinsa fiindca la noi de Craciun se gateste numai pasteturi .. ma-m documentat si am pregatit -o .intr-un final cu rezultat zic eu multumitor avind in vedere ca era pentru prima data,, Acum am primit linte de la fica cea mica impulsioninduma tot odata sa incerc sa slabesc ,asta insemnind mincare sanatoasa fara multe calorii .. Azi am pregatit un fel de mincare care o potem folosii si ca salata si ca un felul 2 .. bun .bunnnnnnn.. si zic eu foarte sanatos .reteta prevede ceapa rosie eu nu am avut am folositope cea clasica ..
Se curata morcovul, se spala si se taie in cubulete, ceapa se curata si se toaca. Lintea se spala, se pune intr-o oala impreuna cu morcovul, ceapa, usturoiul, foaia de dafin si cimbrul. Se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba 15 minute la foc domol cu oala descoperita. Se mai adauga putina apa si se lasa sa fiarba in continuare cu capacul pe oala cca 30 minute.
Lintea trebuie sa aiba doar bobul moale (nu sa se sfarime), eu am fiert-o un picut prea tare. Apoi se indeparteaza foaia de dafin si usturoiul, se scurge bine printr-o sita (se lasa sa se scurga bine, bine) si se pune intr-un castron. Telina se da prin razatoarea mica, ardeiul se toaca marunt, lamaia se stoarce.
Se amesteca telina cu ardeiul si cu lintea, se adauga lamaia si uleiul, se mai potriveste de sare daca este cazul si se asezoneaza cu patrunjel verde.
Gustos si sanatos. Pofta sa aveti si nu ezitati sa o faceti. Buna, buna pentru dieta!
1
Sanatos, gustos si bun pentru dieta .. garantat..
2
Eu aici nu am folosit telina fiindca nu am avut ..