Ia gogoasa neamuleee!

de Miha in Dulciuri, 9 Sep 2009 | 9290 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 1 lingura ulei
  • 50 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 cutie crema de unt Milli
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 550 g faina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ia gogoasa neamuleee!:

Aluatul l-am preparat la masina de paine,programul framantare+dospire,in total 1 ora si jumatate.Am pus ingredientele in cuva masinii si am scos aluatul pe masa infainata cand a fost gata crescut.

Intindem o foaie groasa de 1cm-1.5cm,dupa care incepem sa decupam diverse forme,in functie de dorinta copilului. :)
Noi am facut floricele,stelute si cercuri.

Iar la sfarsit am facut si niste minciunele. :) Am taiat aluatul in benzi dreptunghiulare,pe care le-am crestat la mijloc.Unul din capete l-am trecut prin crestatura si am obtinut niste minciunele tare frumusele.

Robert a fost tare contrariat de aceasta denumire,nu pricepea el cum poate minti o gogoasa. :)))

Toate formele taiate si invartite :) din aluat se prajesc in ulei bine incins pana se rumenesc,pe ambele parti.

Se pudreaza cu zahar din belsug.

Bune si pufoase! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ia gogoasa neamuleee!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Miha 1

10.11.2009, 10:16

Danny, este vorba de crema de unt de la Milli. E o crema gen Philadelphia cu gust de unt. Nu mai stiu exact proportia de unt din crema, ca nu mai am acum in casa, dar din amintiri, cred ca e undeva la 35-40%.

elena1988 1

06.03.2011, 08:21

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, visine si mascarpone