Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Humus reteta
Humus reteta Punem nautul la inmuiat 12 ore dupa care il lasam la fiert in oala sub presiune 40 de minute.
Dupa ce a fiert, il strecuram si il lasam putin la racit apoi il frecam putin cu mainile pana scapam de coji .
In robotul de bucatarie adaugam nautul fiert si curatat , ingredientele si putina zeama din apa in care a fiert apoi mixam pana obtinem o pasta cremoasa (adaugam zeama cat consideram noi ca este suficient ptr ca pasta sa iasa cremoasa ; iar ingredientele le adaugam dupa gust )
Intr-un bol asezam humusul si il decoram cu boia dulce, seminte de susan apoi il stropim cu ulei de masline si zeama de lamaie .
Cand am terminat cu humusul ne pregatim de lipii.
Intr-un castron mai mare framantam un aluat putin mai tare format din : faina , putina sare, o lingura de zahar , drojdie proaspata (dizolvata in apa calduta) ,ulei si apa .
Lasam aluatul la odihnit 10 minute dupa care il impartim in 6 -7 bile.
Pe o masa tapetata cu faina intindem pe rand bilele cu un facalet pana obtinem niste foi subtiri ( ca la taiteii de casa ).
Aceste foi le punem pe rand la copt intr-o tigaie ( fara ulei ) .
Cand am terminat de facut lipiile le servim impreuna cu humusul facut mai devreme ..... Pofta Buna ! :)
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola