Harisi

de Silvioara in Prajituri, 22 Aug 2011 | 6070 vizualizari

 

Mi-am adus aminte de aceasta prajitura (arabeasca) pe care o faceam des cand era fata mea micuta. Se poate da copiilor de la varsta de 1 an.

 

INGREDIENTE

  • 2 pahare cu gris
  • 1 cutie mare cu iaurt simplu (400gr.)
  • 1 pahar zahar tos
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 praf de copt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Harisi:

Prajitura se prepara astfel: toate ingredientele de mai sus se amesteca bine intr-un castron, se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la macerat la loc caldut aprox. 30 min. Se unge o tava cu unt/ulei, se toarna compozitia si se da la cuptor la foc mediu pentru inca 30 de min.

Intre timp se prepara un sirop dintr-un pahar de zahar, un pahar de apa si zeama de la o jumatate de lamaie.

Cand este coapta, prajitura se scoate din cuptor, se taie imediat patrate si se toarna siropul peste ea.

Se serveste dupa ce s-a racit si siropul de zahar a fost bine absorbit. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Harisi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

DIANA B 1

24.08.2011, 13:53

Aaaaaaaaaaaaaaaa , i-ai adaugat siropel sa se-nmoaieeeeeeee , am facut si eu , dar ... a trebuit rectificata

susu 1

24.08.2011, 14:25

pare interesanta, am salvat-o. am facut atatea prajituri ca acum caut ceva mai special

Silvioara 1

25.08.2011, 12:57

Onesta, siropul din reteta era cu 3 pahare zahar la 1 pahar si jum. de apa. Mi s-a parut mult prea lesinat, asa ca am modificat cantitatile. Iese foarte bine asa. Secretul este sa lasi compozitia la macerat 30 min. si sa-i adaugi siropul dupa ce s-a copt, sa astepti sa se absoarba bine si asa iese pufoasa.

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura insiropata cu umplutura de dovleac