Bors de curcan

de lucy2002 in Curcan, 5 Oct 2019 | 9225 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 copan de curcan
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • o bucata de telina
  • 1 ceapa
  • 1 ardei capia
  • 4 cartofi potriviti
  • sare
  • piper
  • tarhon verde
  • patrunjel verde
  • leustean verde
  • 4 litri de apa
  • smantana
  • 2 oua
  • 300 ml bors de putina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de curcan:

Copanul curatat si spalat se pune la fiert in apa rece cu un pic de sare.

Cand incepe sa fiarba, se da la foc mic, spumuind din cand in cand. Cand carnea se desprinde de pe oase, o scoatem.

Curatam, spalam si tocam legumele ( ceapa, morcov, patrunjel, telina, ardeiul, cartofii i-am taiat in bucati mai marisoare) si le adaugam in zeama fiert.

Portionam carnea fiarta si eliminam cartilagiile lungi si taioase. Cand legumele sunt patrunse, adaugam bucatile de carne si lasam sa fiarba la foc domol. Dupa ce sunt fierte legumele, adaugam borsul fierbinte (care a fost fiert inainte), batem cele doua oua cu smantana, adaugam cu polonicul din zeama ferbinte din oala in fir subtire pana aducem la temperatura din oala, turnam aceasta aceasta in oala cu bors, amestecam, lasam sa dea in clocot. Oprim focul, adaugam verdeata tocata fin (patrunjelul, tarhonul si leustenul) si borsul este gata.

Va doresc pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de curcan cu ardei kapia