Copanul curatat si spalat se pune la fiert in apa rece cu un pic de sare.
Cand incepe sa fiarba, se da la foc mic, spumuind din cand in cand. Cand carnea se desprinde de pe oase, o scoatem.
Curatam, spalam si tocam legumele ( ceapa, morcov, patrunjel, telina, ardeiul, cartofii i-am taiat in bucati mai marisoare) si le adaugam in zeama fiert.
Portionam carnea fiarta si eliminam cartilagiile lungi si taioase. Cand legumele sunt patrunse, adaugam bucatile de carne si lasam sa fiarba la foc domol. Dupa ce sunt fierte legumele, adaugam borsul fierbinte (care a fost fiert inainte), batem cele doua oua cu smantana, adaugam cu polonicul din zeama ferbinte din oala in fir subtire pana aducem la temperatura din oala, turnam aceasta aceasta in oala cu bors, amestecam, lasam sa dea in clocot. Oprim focul, adaugam verdeata tocata fin (patrunjelul, tarhonul si leustenul) si borsul este gata.
Va doresc pofta buna !