Guvizi prajiti, cu mujdei de usturoi verde

de Ina in Peste, 18 Mai 2012 | 16430 vizualizari

 

Saptamana trecuta mi-a adus Mutulica doua siruri de guvizi proaspeti, pe care i-am preparat simplu : tavaliti prin malai, prajiti si serviti cu mujdei si mamaliguta.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg. guvizi
  • 200 g malai
  • 50 g faina
  • sare
  • condiment pentru peste
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guvizi prajiti, cu mujdei de usturoi verde:

Guvidul se curata de mate, i se scot branhiile, apoi se spala bine in apa rece, indepartand restul de impuritati.

Intr-un vas incapator amestecam malaiul cu faina si condiment pentru peste ( daca nu avem, este suficient un praf de sare ). 

Presaram peste pestele curatat un strat fin de sare, apoi tavalim fiecare guvid in amestecul de malai si faina. 

Incingem bine uleiul in tava si prajim guvidul pe ambele parti, dupa care-l scoatem pe un prosop de hartie pentru indepartarea excesului de grasime.

Servim cu mujdei de usturoi verde si mamaliguta calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guvizi prajiti, cu mujdei de usturoi verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

Rocsi 1

19.05.2012, 23:11

mamaieelena 1

22.05.2012, 20:52

imi plac mult

Panacris 1

14.09.2013, 14:11

Tocmai acum execut guvizii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plachie de macrou