Gurite crocante cu bezele

de Merisor in Dulciuri, 29 Sep 2012 | 8039 vizualizari

 

Din cantitatea de aluat trebuia sa iasa cam 50 bucati, dar eu in criza de timp le-am redus la jumatate facandu-le mai mari.
Sunt crocante si bune de rontait.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 6 galbenusuri
  • 1 si 1/2 pachet unt
  • 300 gr faina
  • esenta de vanilie
  • sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat
Pentru bezea:
  • 6 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 150 gr nuca macinata fin
  • sare
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gurite crocante cu bezele:

Am facut aluatul de seara, pentru ca trebuie sa stea o perioada la frigider, deci eu l-am tinut o noapte.

Aluatul este simplu de facut, am amestecat untul moale cu ouale si am integrat faina in amestec, sarea si esenta. Este un aluat de consistenta putin tare si nelipicios. L-am pus intr-un bol, l-am acoperit cu folie si l-am lasat o noapte la frigider.

Pentru umplutura am batut ouale cu putina sare, am adaugat treptat zaharul farin si zaharul vanilat si la sfarsit nuca macinata. Cred ca ar fi mers sa pun si mai multa nuca, iesea bezeaua mai tare si ramaneau guritele mult mai deschise.

Am scos aluatul din frigider, l-am mai framantat putin pe masa de lucru, apoi am rulat pentru a taia portiile uniform. Din fiecare portie am format bilute pe care le-am intis in forma rotunda, am asezat cate o lingura de bezea la mijloc si am pliat incet fara sa presez. Am incercat intai pe masa de lucru, dar a fost greu de pus apoi in tava, asa ca am intins intai bilutele pe masa,apoi le-am asezat frumos in tava petrecandu-le putin unele peste altele astfel incat cand le pliez sa ramana un spatiu mic intre ele dupa cum se observa in poze. Am copt la temperatura de 180 grade 35 minute fara a preincalzi cuptorul.

Sunt crocante si bune de luat la drum.

TIPS-URI

1

Se pot face portii mai micute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gurite crocante cu bezele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert choux Duo: roz cu crema de fistic și de cacao, cu crema de cafea