Din cantitatea de aluat trebuia sa iasa cam 50 bucati, dar eu in criza de timp le-am redus la jumatate facandu-le mai mari.
Sunt crocante si bune de rontait.
Am facut aluatul de seara, pentru ca trebuie sa stea o perioada la frigider, deci eu l-am tinut o noapte.
Aluatul este simplu de facut, am amestecat untul moale cu ouale si am integrat faina in amestec, sarea si esenta. Este un aluat de consistenta putin tare si nelipicios. L-am pus intr-un bol, l-am acoperit cu folie si l-am lasat o noapte la frigider.
Pentru umplutura am batut ouale cu putina sare, am adaugat treptat zaharul farin si zaharul vanilat si la sfarsit nuca macinata. Cred ca ar fi mers sa pun si mai multa nuca, iesea bezeaua mai tare si ramaneau guritele mult mai deschise.
Am scos aluatul din frigider, l-am mai framantat putin pe masa de lucru, apoi am rulat pentru a taia portiile uniform. Din fiecare portie am format bilute pe care le-am intis in forma rotunda, am asezat cate o lingura de bezea la mijloc si am pliat incet fara sa presez. Am incercat intai pe masa de lucru, dar a fost greu de pus apoi in tava, asa ca am intins intai bilutele pe masa,apoi le-am asezat frumos in tava petrecandu-le putin unele peste altele astfel incat cand le pliez sa ramana un spatiu mic intre ele dupa cum se observa in poze. Am copt la temperatura de 180 grade 35 minute fara a preincalzi cuptorul.
Sunt crocante si bune de luat la drum.
1
Se pot face portii mai micute.