Pentru acesta reteta delicioasa ii multumesc lui Leoflori:*:*:*
Daca folosim drojdie proaspata se face maia (drojdie + 1 lingurita zahar+1 lingurita faina peste care se torn laptele caldut si lasa 15 minute).
Eu am folosit drojdie uscata pe care am amestecat-o cu faina, am lasat 15 minute apoi am adaugat restul ingredientelor cu exceptia untului.
Formam un aluat (cam lipicios) si abia la sfarsit punem untul si framantam.
Lasam la dospit la cald 1 ora.Dupa ce isi dubleaza volumul, impartim aluatul in 2 parti egale.Intindem pe fiecare in foaie dreptunghiulara si intindem nuca amestecata cu cacao si zaharul,iar peste nuca punem bucatele rahat.Procedam la fel si cu cealalta foaie pe care intindem nuca si peste nuca punem stafidele.Rulam strans si apoi crestam cu un cutit in mijlocul ruloului.Le impletim in 2 si le punem in tava tapetata cu folie de aluminiu si ulei si lasam la crescut inca o ora.Dupa ce a trecut o ora ungem cozonacul cu ou si bagam tava cu la cuptorul incins timp de 10-15 minute.Atentie sa nu se arda!!!Dupa ce am scos cozonacul preparam glazura:amestecam zaharul cu sucul de lamaie si dupa ce s-a racit,ungem cozonacul din belsug cu glazura.
1
La inceput punem 300 g faina.Daca aluatul este foarte lipicios se mai adauga si restul de faina pana obtinem un aluat mai putin lipicios.
2
Stafidele se pun la inmuiat inainte cu o ora in esenta de rom.