Delicioase pentru vegetarieni si cei care tin post!
Se spala guliile se curata bine apoi li se taie un capacel la partea superioara si li se indeparteaza miezul ajutandu-ne de o lingurita.
Se pune o craticioara cu apa si un praf de sare pe foc iar cand clocotese se scufunda guliile si se lasa sa fiarba cca 0 de minute dupa care se scot si se laa sase scurg cu fata in jos.
Se curata legumele apoi morcovul, telina si ardeiul se taie in cubuletete,ciupercile se feliaza. Se pune la incins un pic de uei apoi calim legumele adaugand si orezul.
Se pune cate un pic de apa inabusind astefl legumele si orezul.
Potrivim desare si condimente dupa gust iar cand rezul este umflat bine se da tigaia de pe foc si presaram verdeata tocata fin.
Se umple fiecare gulie si se aseza una langa alta intr-o forma de chec(sau tavita mai inalta),se adauga apap pana la marginea taiata a guliilor, se toarna si un pic de ulei,un praf de sare,legumele deshidratate si se da la cuptor cca 30 de minute.
Se servesc fierbinti.
Pofta buna!