Gulasul este o mancare traditionala in Ungaria, fiind preparat cu cartofi. Gulasul si sosul cu ceapa sunt insa foarte bune si cu paste fainoase (galuste) pregatite in casa, fierte 10 minute in apa si amestecate apoi in sos.
Dar...gulasul vienez e si nu e asemenea unui gulyas unguresc. Procedeul nu e prea diferit, pe ici pe colo intervin niste elemente de… originalitate..
Gulasul adoptat din bucataria ungureasca a fost transformat de austrieci intr-un stufat de vita, condimentat.
Curatam ceapa si usturoiul , le tocam si le inabusim in ubt pina se inmoaie.
Adaugam apoi carnea, berea, apa impreuna cu toate condimentele mai putin boiaua si pasta de ardei.
Lasam sa fiarba iar in momentru cand da in clocot, acoperim si dam focul la moderat.
Dupa o ora verificam daca este fiarta carnea si adaugam cartofii curatati si taiati cuburi.
Mai lasam sa fiarba 30 de minute, apoi adaugam pasta de ardei si boiaua.
Lasam 10 minute pe foc sa fiarba sa se intrepatrunda toate aromele.
Se poate presara deasupra , patrunjel verde tocat.
Servim gulasul cu muraturi.
Pofta mare !
1
In restaurantele din Viena exista mai multe feluri de gulas, precum gulasul cu cartofi sau gulasul cu ou prajit si castraveciori. Acesta este unul din multele variante existente...