Gulas vienez

de Sidy in Vita, 21 Dec 2011 | 12094 vizualizari

 

Gulasul este o mancare traditionala in Ungaria, fiind preparat cu cartofi. Gulasul si sosul cu ceapa sunt insa foarte bune si cu paste fainoase (galuste) pregatite in casa, fierte 10 minute in apa si amestecate apoi in sos.
Dar...gulasul vienez e si nu e asemenea unui gulyas unguresc. Procedeul nu e prea diferit, pe ici pe colo intervin niste elemente de… originalitate..
Gulasul adoptat din bucataria ungureasca a fost transformat de austrieci intr-un stufat de vita, condimentat.

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne vitel
  • 2 cepe
  • 2 linguri unt(untura)
  • 2 lingurite chimen
  • 2 lingurite maghiran
  • 3-4 catei usturoi
  • 350 ml bere
  • 1 cana apa
  • 1 lingurita sare
  • 6 cartofi
  • 2-3 lingurite boia
  • 2-3 linguri pasta de ardei(gogosar)
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas vienez:

Curatam ceapa si usturoiul , le tocam si le inabusim in ubt pina se inmoaie.

Adaugam apoi carnea, berea, apa impreuna cu toate condimentele mai putin boiaua si pasta de ardei.

Lasam sa fiarba iar in momentru cand da in clocot, acoperim si dam focul la moderat.

Dupa o ora verificam daca este fiarta carnea si adaugam cartofii curatati si taiati cuburi.

Mai lasam sa fiarba 30 de minute, apoi adaugam pasta de ardei si boiaua.

Lasam 10 minute pe foc sa fiarba sa se intrepatrunda toate aromele.

Se poate presara deasupra , patrunjel verde tocat.

Servim gulasul cu muraturi.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

 In restaurantele din Viena exista mai multe feluri de gulas, precum gulasul cu cartofi sau gulasul cu ou prajit si castraveciori. Acesta este unul din multele variante existente...

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas vienez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

21.12.2011, 11:00

deliciu de gulas!!!

Lorra 1

21.12.2011, 11:18

bun,bun,bun

brunetica 1

21.12.2011, 11:50

imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas vienez