Gulas unguresc cu galuste si cartofi

de oanapl in Vita, 3 Sep 2018 | 11312 vizualizari

 

Recent am primit spre testare setul de 11 piese Tefal Ingenio Expertise L6509902. În componența setului intră: o tigaie de 22 cm, una de 26 cm, o tigaie wok de 26 cm si 3 crăticioare cu capace de plastic cu închidere ermetică de 16, 20, 24, cm, un mâner universal ce se prinde la toate 6 vase și o spatulă metalică. Vasele sunt compatibile cu toate sursele de caldură (aragaz, cuptor, plită cu inducție).


Pentru început am testat tigaia wok de 26 de cm și am pregătit un gulaș delicios. 

Concluzia: deoarece tigaia are un învelis antiadeziv, mâncarea nu se arde și nu se lipește. Totodată tigaia se curăță cu foarte mare ușurință.
Pentru această rețetă m-am inspirat de pe blogul Savori Urbane dar și de la Camelia Coman. Le mulțumesc fetelor pentru inspirație!

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne de vită
  • 2 cepe albe (mari)
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ardei capia
  • 1 morcov
  • 300 g roșii în sos
  • 3 cartofi
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 legatură pătrunjel verde
  • apă
  • boia de ardei dulce
  • boia ardei iute (opțional)
  • 2 foi de dafin
  • chimen
  • sare
  • piper
  • -pentru găluște:
  • 80 g făină
  • 1 ou
  • sare
  • O lingură apă
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas unguresc cu galuste si cartofi:

Umpli o oală cu apă și o pui la fiert cu 2 foi de dafin.
Cureți carnea de pielițe, o speli și o tai bucăți. Când clocotește apa pui carnea și o fierbi pentru 30 de minute.

Ceapa o cureți, o speli și o tai mărunt. Ardeiul capia îl cureți, îl speli și îl tai cubulețe. Morcovul îl cureți, îl speli și îl razi prin răzătoarea fină. Cartofii îi cureți, îi speli și îi tai cuburi. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Rosia se spala si se taie cubulete. 

Scoți carnea pe un șervețel absorbant. Pui uleiul la încins și apoi pui carnea la călit pentru câteva minute. Adaugi ceapa, usturoiul tocat mărunt, morcovul și condimentele, apoi torni sosul de roșii pasate. Torni 2 pahare de apă (sau zeama în care a fiert carnea) și lași să fiarbă cca 20 de minute.

Între timp cureți cartofii, îi speli și îi tai cubulețe și îi adaugi în tigaie.

Bați oul cu un praf de sare și o lingură de apă, apoi adaugi făina treptat și prepari un aluat pe care îl întinzi pe masa de lucru înfăinată (în forma unui bastonaș îngust), apoi îl tai, cu un cuțit bine ascuțit, în bucățele de aproximativ 1 cm grosime. Adaugi găluștele și mai fierbi 20-25 de minute. 

Gulașul unguresc se servește cald, cu pătrunjel verde și smântână.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc cu galuste si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Muschi de vita cu sparanghel si ceapa caramelizata