Nu cred ca mai are nevoie de nici o introducere, cine a gustat odata isi mai doreste sa manance. Plus ca mancarea facute la foc iute si in cantitati mari intotdeauna iese mai buna decat cea de pe aragaz ;)
Pentru acest Gulas de porc - Reteta savuroasa la ceaun ai nevoie de urmatoarele ingrediente: carne de porc, carnati, cartofi, ceapa, ardei, morcovi.
Cum se prepara Gulas de porc - Reteta savuroasa la ceaun
Se spala si se curata legumele (eu le curat mereu acasa si le duc gata curatate).
Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in uleiul incins.
Se taie morcovii cuburi mari si se adauga langa ceapa.
Ardeii se toaca si ei, dar nu cubulete, ci felii mai grosute si se adauga la calit.
Carnea taiata cuburi se adauga in ceaun si se amesteca cat mai des sa nu se prinda de ceaun. Tot acum adaugam foile de dafin si crengutele de cimbru.
Cand carnea si-a schimbat culoarea, se adauga pasta de ardei iute, boiaua si pasta de rosii.
Se pune si apa cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba.
Cand carnea este aproape fiarta, se adauga carnatii taiati felii si cartofii taiati cuburi.
Se mai lasa la fiert 15 minute, apoi adaugam verdeata tocata.
Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Incearca si reteta de Gulas unguresc, foarte gusos sau varianta de Gulas vienez.
Iti recomandam si reteta de Gulas de legume, perfect pentru zilele de post.